Tehnika produktivnosti za nedisciplinirane – a kaj takega sploh obstaja?

March 24, 2018

Poleg redne službe lektoriram (po navadi) tudi po več besedil hkrati, pišem blog (in če je čas, tudi knjige!), urejam spletno stran, komuniciram s tabo po mailu in na družbenih omrežjih, iščem in se učim novih metod marketinga, odpošiljam naročene knjige, urejam račune ... Huh! ... V vmesnem času pa je fino najti še kaj časa za življenje.

Ne vem zate, ampak meni se včasih res zdi, da ima dan kakšnih deset ur premalo (današnji pa celo enajst, ker so nam eno vzeli 😭).

V takih trenutkih je potreba po učinkoviti tehniki produktivnosti še prav posebej izrazita.

Ne, nisem še odkrila čudeža – če bi ga, se zdaj ne bi cmerila –, sem pa med iskanjem naletela na zanimiv video Robina Sharme, ki ga res moraš pogledati, če se tudi tebi zdi, da tvoja dnevna produktivnost še vedno nudi prostor za izboljšave 😁

Po kar konkretnem brskanju za kakšnim pametnim nasvetom je spodnji video edini, ki me je zares navdušil. Osvežujoč je, predvsem pa mislim, da predlaga taktike, ki so vsaj delno izvedljive tudi za kaotične umetnike s kroničnim pomanjkanjem samodiscipline.

Srečala sem se namreč z nekaj tovrstnimi tehnikami, v spominu sta mi ostali dve.

Gremo to dokončat (Getting Things Done) je bila zame prevelika znanost, zdelo se mi je, da se več ukvarjam z organizacijo in razporejanjem zadev po škatlah kot z dejanskim delom. Dober nasvet, ki sem ga vendarle odnesla s tečaja in ga še vedno uporabljam, pa je: Nalogo, ki jo lahko opraviš v manj kot minuti, opravi takoj, ko pride.

Tehnika pomodoro, pri kateri 25 minutam visoke produktivnosti vedno sledi petminutni odmor, se je pri meni spremenila v 25 minut produktivnosti in 50 minut odmora.

In ne, nisem ponosna na to.

Glede na to, kako sem nedisciplinirana, res ne vem, kako mi sploh uspe toliko narediti!

No, Robin Sharma pa govori o tem, o čemer že dolgo sanjam. O dnevih popolnega odklopa, ko za svet izgineš. Ko te je praktično nemogoče doseči, ker odklopiš vse družbene medije, izklopiš telefon in e-pošto ter se popolnoma posvetiš kreativnemu projektu. *Zasanjan vzdih.*

In to je samo eden od štirih nasvetov v spodnjem videu (obljubim, da ostali niso tako ekstremni) – res ti ga priporočam!

Poznaš kakšno dobro tehniko produktivnosti, po možnosti odporno na nedisciplino? Sporoči mi jo, ti bom hvaležna!

 

--------

Me želiš večkrat brati? Naroči se na e-novice >>

Please reload

Izpostavljeno

Mir – se ga še spomniš?

March 14, 2020

1/5
Please reload

Zadnje objave
Please reload

Arhiv
Please reload