Dve vprašanji, ki si ju moraš zastaviti, da lahko živiš svoje sanje

February 24, 2018

Okej, ugotovil/-a si, da ni vse tako, kot bi si želel/-a. Da mogoče ne maraš svoje službe, da ti ni všeč plača, da si se znašel/znašla v čisto napačnem filmu. Čisto netvojem filmu.

Kaj pa zdaj?

Vprašaj se:

 

  1. V katerem filmu bi pa rad/-a bil/-a? Če bi bile možnosti neskončne, tvoje znanje neomejeno, tvoje sposobnosti izjemne?

 

Pa reciva, da si to že naredil/-a, da si si morda pred časom prenesel/prenesla Tvoj osebni koledar zavestnega življenja in si sprejel/-a določene odločitve o tem, kaj si želiš početi, kdo si želiš biti.

Reciva, da že imaš pred očmi ta sanjski film, da že čutiš, kdo je človek, ki v tvojem telesu živi tvoje sanje. Reciva, da ti je vse jasno. A si za to, da se tvoja želja spremeni v namero?

Verjetno si že večkrat slišal/-a za tisti stavek: Če si nekaj dovolj močno želiš, se bo gotovo uresničilo. Pa ni res, veš. Če si nekaj zelo močno želiš ... si boš to nekaj vedno zelo močno želel/-a.

Reciva, da si zelo močno želiš imeti določeno znamko avtomobila. Moj sanjski je recimo Hyundai i30 (ja, resno, SANJSKI avto! Tudi če bi imela ves denar sveta, bi si še vedno kupila Hyundai, ne BMW).

In res si ga želim že leta ... pa se še vedno vozim v Daewooju. A veš, zakaj?

Ker si ga samo želim! Torej ga nimam in si ga želim iz prostora, kjer ga nimam. Zato ustvarjam še več tega – nimam Hyundaia, vozim Daewoo.

Če pa se res trdno odločim in svojo željo spremenim v NAMERO ... no, potem pa je to že druga zgodba. Ko nekaj nameravam, tako kot danes nameravam iti na pošto, potem sem pripravljena iti v akcijo, da se to uresniči – se torej usesti na avtobus in se odpeljati na pošto.

Ali pa si narediti varčevalni načrt za mojega Hyundaia (preklemansko, malo je manjkalo, pa bi spet napisala Daewooja 😂).

Ko si pripravljen/-a za svoje sanje iti v akcijo (in še posebej, če se sanje zdijo tako oddaljene, da si težko zares iskreno predstavljaš sebe, ko so uresničene), pa je čas za tole vprašanje:

 

  1. Kaj je tisto, kar bi lahko do nadaljnjega počel/-a vsak dan, da bi postal/-a natančno ta človek z natančno tem mojim sanjskim življenjem?

 

Ko imaš odgovor, pride na vrsto še zadnja preizkušnja, ki ti bo nedvoumno povedala, ali s svojimi sanjami misliš resno ali pa si do njih popolnoma mlačen/mlačna. Preizkušnja se imenuje akcija. Počni stvar, ki si si jo določil/-a, vsak dan, brez izgovorov, toliko časa, kot je potrebno.

To je izvrsten test predanosti.

Saj veš, imamo tisto osebo, ki pravi, da bi rada dobila službo, pa se ji ne ljubi napisati niti prošnje.

In imamo osebo, ki se je odločila, da bo delala v svojem sanjskem podjetju in vse proste dneve preživlja ob izobraževanju na vseh področjih, za katere meni, da bi ji pomagala priti do te službe.

Razlika med njima pa je v …

Ja, saj že dobro veš, v predanosti. V moči tvoje želje, no, namere. Kajti ko se želja spremeni v namero, si pripravljen/-a za to delati, resno švicati, tako pravi vloger Aaron Doughty, ki me zadnje čase tako navdihuje, da ves čas visim na njegovem YouTube kanalu.

Tole je pretekli teden objavil na svojem Instagramu:

"Skoraj natančno pred letom dni sem si zastavil eno vprašanje: 'Kaj je tista stvar, ki bo, če jo bom počel vsak dan, v roku enega leta najbolj spremenila moje življenje?' Odločil sem se, da bom vsak dan posnel en video, kar ni bilo vedno preprosto, ker sem bil sprva še zaposlen za poln delovni čas. Včasih sem ob polnoči prišel iz službe, posnel video, ga uredil in potem nastavil njegovo objavo, preden sem šel spat ob treh zjutraj in nato vstal ob osmih, da sem vse še enkrat ponovil. Kakor koli, bilo je vredno. Vedel sem, da bom, če bo 'posneti en video na dan' postalo del mene, sčasoma postal YouTuber za poln delovni čas. Avgusta 2017 se je zgodila točno ta prelomnica; YouTube je postal moja služba. Od takrat se mi je življenje spremenilo v mnogih ozirih." Aaron Doughty

No, zdaj pa povej, kaj je tista ena stvar, ki bo – če jo boš od danes naprej počel/-a vsak dan – življenje v letu dni spremenila v dream-come-true?

Sporoči mi, zapiši si na skrivaj, zapomni si … a kar koli storiš, trdno se odloči 😊

 

--------

Me želiš večkrat brati? Naroči se na e-novice >>

Please reload

Izpostavljeno

Mir – se ga še spomniš?

March 14, 2020

1/5
Please reload

Zadnje objave
Please reload

Arhiv
Please reload