Dragi Moški, a verjameš v Ljubezen?

January 15, 2018

Dragi Moški,

a verjameš v Ljubezen?

 

Tisto pravo, saj veš, sočno, žarečo, plamenečo. Tisto, ki te vsega prevzame, ki prepoji vsako celico tebe. Ki je Dom in je Poželenje in je hkrati še nekaj več, nekaj, kar ni s tega sveta, nekaj, ob čemer čutiš, da lahko letiš.

Tisto, ki iz tebe naredi najbolj trapastega in obenem najmodrejšega človeka na planetu. Tisto, ki boli in hkrati celi rane. Tisto, ki te izziva in te jezi. Tisto, ki ti daje smisel in polet in vate vsadi življenje. Za vedno.

Saj veš, tisto Ljubezen, po kateri nikoli več nisi isti.

Vidiš, to se sprašujem. Sprašujem se, ali že zdaj verjameš vanjo in jo blodeče iščeš po Zemlji tako kot jaz, pa si vsakič znova razočaran, ko vidiš, da spet ni bila prava, da spet nekaj ni štimalo. In potem se pobereš, ker v sebi veš, da obstaja, četudi je še ne vidiš tukaj pred seboj v mesu in krvi, in greš dalje in iščeš naprej.

Ko jo boš zagledal, jo boš v hipu spoznal.

Videti bo nežna in neškodljiva, a v njenih očeh bo nekaj divjega. Nekaj, kar ti bo dalo vedeti, da se ti ne bo pustila. Da bo trmarila na vse pretege. Da ti svoje svobode ne bo dala kar tako. Da bo šla potovat brez tebe, pa če se boš strinjal ali pa ne. Še bolj gotovo bo šla, če se ne boš. Da bo imela velike sanje in jih ne bo zapustila zaradi tebe.

A vendar se ti bo po napornem dnevu vsa žareča pridružila v postelji in se ti pustila ukrotiti. Čeprav samo za nekaj ur. Takrat bo druga oseba, takšna, kakršne svet ne pozna. Takrat boš videl njeno »posebno izdajo«, tisto – samo zate. Takšna bo s tabo spala pod zvezdami, takšna bo vsa zažarela, ko ji boš predlagal pustolovščino, in bo sposobna v pol ure spakirati, da bi videla, kaj si ji pripravil. Takšna te bo častila kot boga, a ti ne bo dopuščala drugega, kot da tudi ti njo častiš kot svojo boginjo.

Umiral boš od ljubosumja, ko se bo lepo oblekla in se sama odpravila ven, in žarel od ponosa, kadar jo boš spremljal in celemu svetu govoril, da je tvoja. Naporna bo, o, pa kako naporna! Imela bo dneve, ko bo muhasta, in ljubosumna, včasih bo vpila nate in ti boš vpil nanjo nazaj. Seveda se bosta prepirala, seveda bosta neštetokrat jezna drug na drugega. Včasih po pravici, drugič ne.

A vedno, vedno se bosta na koncu ljubila, vsa podivjana od besa in strasti, nazadnje pa obležala v objemu, zavedajoč se, da si ti njen in ona tvoja in da nikoli, nikoli ne bi moglo biti nič drugače. Da sodita natanko sem, v ta trenutek, v ta objem.

Naporna bo, a nikoli dolgočasna. V enem dnevu se bo sposobna spremeniti iz ošabne dive v krotko deklico, ki potrebuje tvojo zaščito. Vsak dan znova ti bo postavljala izzive in ti jih boš postavljal njej. Drug od drugega se bosta učila, drug drugega navdihovala.

Ob njej boš čutil, da ne moreš izgubiti. Dokler imaš njo, si nepremagljiv.

Zato te vprašam, vidiš, če verjameš v Ljubezen.

Verjameš – ali pa si se ustalil nekje, z nekom, v nekakšnem medlem odnosu, v katerem je en dan enak drugemu, v katerem resda ni pretresov, a vendar ti je včasih kar slabo od dolgčasa. Takrat sanjariš o tej Ljubezni, o strasti, o nepremagljivosti, o vsem, kar si nekoč mislil, da boš lahko čutil do svoje Ženske, pa so ti potem rekli, da ni mogoče, da to ne obstaja. Da zaljubljenost mine ... in potem do konca življenja ostane – nekaj srednjega.

Vidiš, ko to pišem, se mi vedno bolj zdi, da temu ni tako, da se Ti že nisi vdal. Da se samo nasmehneš ljudem, ki so prepričani, da vedo vse, in še naprej verjameš tistemu, kar čutiš v sebi. Da verjameš, da obstaja Ljubezen. In da nekje po svetu hodi tudi TISTA ženska.

Tako kot jaz verjamem, da po svetu hodiš Ti. In verjamem, da enako kot jaz ne objokuješ usode, ker je še nisi našel, ampak se prepuščaš življenju, mu dovoliš, da te pretresa in preseneča in te izziva. Mu dovoliš, da te vodi od pustolovščine do pustolovščine in ti pomaga rasti, se učiti, razvijati v Moškega, kakršen si želiš biti.

In nekega dne, ko se vendarle srečava, takrat bosta trčili dve vesolji, takrat bo bum! in bo tresk! in bo žareča svetloba vseh barv mavrice. Takrat bova Ti in Jaz v bistvu - Midva.

Please reload

Izpostavljeno

Mir – se ga še spomniš?

March 14, 2020

1/5
Please reload

Zadnje objave
Please reload

Arhiv
Please reload