Preprosto ne

January 9, 2017

Sem tiste vrste ženska, ki verjame v ljudi. Verjame, da nihče ni v resnici slab, le prestrašen je. In sem tista ženska, ki daje priložnosti, ne le druge in tretje, ampak tudi tisoč njih, če je treba.

Rekli so mi že, da sem naivna. Mogoče sem res, ne, najbrž sem. Ampak če je naivnost to, da si včasih edina, zadnja oseba, ki verjame v nekoga, potem sem rada naivna. Ker vem, kakšne čudeže ta »naivnost« počne, kakšne preobrazbe povzroča v ljudeh, samo zato ker čutijo, da še niso vsi obupali nad njimi.

In bom verjela, še naprej bom verjela vate. Res bom. Vem, da boš nekoč, nekje razrešil vse, kar moraš. Vem, da boš nekoč srečen v svoji koži. Vem, da se boš nekoč imel rad – in da boš takrat lahko imel rad tudi nekoga drugega.

Ampak zdaj je moj odgovor PREPROSTO NE.

NE pustim ti, da svoje rane še naprej zdraviš na meni.

NE pustim ti, da z menoj zapolnjuješ čustveno praznino.

NE pustim ti, da z menoj delaš tako grdo, kot so drugi delali s tabo.

Ker ti ne dolgujem ničesar, saj veš to? Nisem tvoj predpražnik. Nisem tvoje zdravilo za tisti čas, ko ti je težko, nisem nekdo, s komer se zamotiš, ko ti je dolgčas.

Nisem prepričana, ali veš, kdo sem. Ampak jaz vem. Vem, da sem ženska, ki je vredna ljubezni, prav takšna, kot je. Ženska, ki se ji v tem trenutku niti ne ljubi razlagati, kako čudovita in krasna in popolna je, ker ne čuti potrebe, da bi o tem kogar koli prepričevala – ne tebe in še najmanj od vseh samo sebe.

Ta ženska, dragi moj, ve, kdo je. Ta ženska je pripravljena na LJUBEZEN. Ljubezen pravim, ne obsedenost. Ljubezen, ne pogojevanje. Ljubezen, ne posesivnost.

Samo ljubezen.

Pripravljena je iti preko vseh svojih strahov, pripravljena je iti čez ta most z moškim, ki je enako pogumen kot ona. Vem, da boš nekoč tak moški. Niti kančka dvoma nimam, da boš nekega dne tudi ti pripravljen. Ampak nikjer ne piše, da bom jaz takrat še čakala pred mostom.

Mi verjameš, da sem povsem mirna? Ker čutim, da je čas na moji strani. Čutim, tako močno čutim, da me čuva za nekoga, ki je pripravljen name in na vse, kar sem.

Za nekoga, ki bo ves z mano, namesto da je z eno nogo v preteklosti. Za nekoga, ki mi bo dal sebe vsega in vzel mene celo, z mojim na stežaj odprtim srcem vred, ki tebe zdaj tako plaši, njega pa bo samo – prevzelo.

Vem, da boš ti nekoč tak človek. Tako besno in navdušeno verjamem vate, tako kot morda še nihče nikoli ni! Res. Ampak to še ne pomeni, da moram biti tu, ob tebi, te reševati in zdraviti. Nak, nisem niti bojevniška princesa niti Mati Tereza. Odgovorna sem zase, ti pa zase.

Tako očitno je in kristalno jasno. Nikogar mi ni treba reševati razen sebe. Nikogar mi ni treba zdraviti razen sebe. Nikogar mi ni treba ščititi razen sebe. Eureka! Aleluja!

Vidiš, dragi moj, to je tisto, zaradi česar ti zdaj pravim PREPROSTO NE.

Ker ščitim sebe – to si dolgujem.

Te je branje navdihnilo? Preberi še roman Hotel Lavanda ali pa preveri, kaj pripravljam --> pojdi na www.sabina-strubelj.com in vpiši svoj e-naslov za BREZPLAČNI ODLOMEK romana, ki še nastaja!

 

 

Please reload

Izpostavljeno

Mir – se ga še spomniš?

March 14, 2020

1/5
Please reload

Zadnje objave
Please reload

Arhiv
Please reload