Tudi ko nimam ničesar - imam VSE

June 8, 2015

 

Včasih sem preprosto srečna. Ne zato, ker imam vse tiste materialne stvari, ki mi lajšajo življenje in mi dajejo takšno ali drugačno zadovoljstvo. Čeprav jih imam veliko, mnogo, nešteto in sem v resnici hvaležna za vsako posebej – to ni tisto, kar me ZARES osrečuje.

 

Zares, neznansko in nepredstavljivo srečna sem takrat, ko pomislim, kako se je pred več kot četrt stoletja rodilo eno življenje iz čisto drobčkene, a tudi prekleto trmaste celice, ki se je odločila, da bo prebila tisto jajčece – in ga je. Takrat je nastal zametek mene, trme, kakršna sem še vedno.

 

In potem ... Potem se je zgodilo še nekaj čudovitega. Moja starša sta me sprejela in se odločila, da bosta prevzela nase to »drobno« breme v obliki mene. Mama me je nosila dolgih devet mesecev in pri tem sprejemala vse težave, ki jih s seboj prinaša nosečnost, vse samo zato, da bi nekoč lahko prijokala na svet mala kepica – jaz.

 

In predstavljam si, da je bilo tudi to zadnje dejanje svetlobna leta daleč od preprostega. Koliko ur porodnih bolečin je morala prestati, da me je lahko nazadnje držala v svojem naročju? Vse to samo zato, da sem lahko ŽIVA. Da lahko hodim, skačem, tečem in poplesujem po planetu Zemlja. Da se lahko veselim, jočem, jezim in, ne nazadnje, da lahko pišem!

 

Si predstavljate, da bi meni moja ali pa vam vaša mama takrat, tistega, morda davnega leta rekla: Ne? Imela je vse možnosti za to. Lahko bi rekla: Ne želim tega bremena,Premlada sem ali Nisem pripravljena. Pa ni.

 

Donosila vas je, vas rodila in vam dala najlepše, kar vam je lahko: ŽIVLJENJE. In zato bi morali biti našim mamam večno hvaležni, ne glede na vse zamere, pa naj bodo še tako resne in upravičene. Še vedno smo tu, živi in s toliko možnostmi, ki nam jih ponuja ta svet. Kaj ni to naravnost čudovito?

 

Navdihnjeno po: Ljubica Uvodić Vranić, Avantura osobne promjene 2

Please reload

Izpostavljeno

Mir – se ga še spomniš?

March 14, 2020

1/5
Please reload

Zadnje objave
Please reload

Arhiv
Please reload

Please reload